NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

GramsbergenGRAMSBERGEN - Dat Gramsbergen Lichtstad in aantocht is, is duidelijk te merken in de straten van Gramsbergen.

Ondanks dat het voor velen zomervakantie is, is het één en al bedrijvigheid. De versiering wordt uit de opslag gehaald, er wordt druk geklust om bestaande versieringen bij te werken of om de nieuwe versiering op tijd af te krijgen. Een hele klus weer om Gramsbergen weer geweldig versierd en prachtig verlicht te krijgen, maar ondertussen oogt alles erg gezellig en wordt er veel gekletst en gelachen.

Hoge Esch MediumHet thema van Gramsbergen Lichtstad 2017 is ‘Proud to be Vout’. Een nieuw thema. De Oranjevereniging Gramsbergen e.o., organisator van Gramsbergen Lichtstad, denkt dat iedereen hier prima mee uit de voeten kan. Alles kan en alles mag. Gramsbergen Lichtstad duurt maar liefst 9 dagen en staat bol van activiteiten voor jong & oud. Vrijdag 25 september opent buurtvereniging Dahlenburg het festijn. Dit doen zij passend binnen het thema van hun straatversiering waarmee zij de editie van 2016 wonnen ‘Winter Wonderland’.

Vanaf zaterdag gaan de activiteiten dan los. Een kleine greep uit het programma: panlatvissen, achtkamp, megaconert, vliegerfestijn, Lichtstadloop, dweilorkestenconcours, jaarmarkt, straattheater, vuurwerkshow en natuurlijk de optocht. Voor het volledige programma, aanvangstijden en locaties, kijk dan op www.gramsbergen.nl/oranjevereniging.

Het programma van de Gramsberger Lichtstad is als volgt:

 • Lichtstadroute - iedere dag
  Gedurende Gramsbergen Lichtstad zijn de straten van Gramsbergen versierd en verlicht. Om de sprookjesachtige taferelen goed te kunnen bekijken zijn er routes uitgezet. Die kun je met de auto en op de fiets prima rijden. Bij het binnenrijden van Gramsbergen staan routepijlen.
 • Muzikale rondgang - vrijdag 25 aug 19.15 uur - Gramsbergen
  Voorafgaand aan de opening gaan de muziekkorpsen Crescendo en SDG door de straten van Gramsbergen. Zij kondigen het feest aan en halen de winnende straat van 2016 op voor de opening.
 • Opening vrijdag 25 aug 20.00 uur - De Vijver 
  Buurtvereniging Dahlenburg zal Gramsbergen Lichtstad 2017 openen door het vuur te brengen naar de vlam. Zij doen dit in de stijl van de straatversiering waarmee zij de editie van 2016 gewonnen hebben: Winter Wonderland.
 • Ballonnenwedstrijd - vrijdag 25 aug 20.00 uur - De Vijver
  Alle kinderen van Gramsbergen mogen een ballon oplaten. De 3 kinderen waarvan de ballon de meesten kilometers heeft afgelegd krijgen een leuke prijs.
 • Hattemattestraat MediumJurering versierde straten - vrijdag 25 aug vanaf 19.00 uur
  Een groep van 4 personen, wonende buiten Gramsbergen, beoordeelt alle straten van Gramsbergen. Ze beoordelen de straten op originaliteit, afwerking, verlichting en algemene indruk.
 • Prijsuitreiking versierde straten - zaterdag 26 aug 17.00 uur De Binder 
 • Panlatvissen - zaterdag 26 aug 09.00 uur - Kanaal De Brug / Passantenhaven
  Panlatvissen is een wedstrijd waarbij iedere deelnemer met een panlat vist. Snoer, dobber , maden en lokvoer krijg je mee om te vissen. Er wordt gevist in het kanaal tussen de brug en de passantenhaven. De inschrijving start om 08.45 uur, de loting van de plekken om 09.00 uur. Vol=vol!
 • Achtkamp - zaterdag 26 aug 13.00 uur - Zwembad Hattemat
  Buurtverenigingen van Gramsbergen gaan met elkaar de strijd aan tijdens de Achtkamp in en rond het Hattemattebad. Wie mag zich het komende jaar de sterkte noemen? 
 • Prijsuitreiking Achtkamp - zaterdag 26 aug 17.00 uur - De Binder
 • Vliegerfestijn - zaterdag 26 aug en zondag 27 aug vanaf 10.00 uur- D’Oale Delle
  Twee dagen zal de lucht boven Gramsbergen extra kleurrijk zijn. Vliegeraars uit Nederland en Duitsland komen naar de Lichtstad om hun vlieger en stuurmanskunsten te tonen. Kinderen kunnen zelf een vlieger maken en natuurlijk uitproberen.
 • Megaconcert - zaterdag 26 aug 20.00 uur - De Binder
  Dirigent Alfred Willering is de uitdaging aangegaan. Hij heeft muzikanten uit de omgeving en ver daar buiten opgeroepen naar Gramsbergen te komen en mee te spelen in het Megaconcert. Tijdens het uur durende concert zal een zeer gevarieerd programma gespeeld worden, dat deels door de inwoners van Gramsbergen is bepaald.
 • Verlichte Avondshow - zaterdag 26 aug 21.30 uur - D’Oale Delle
  Geheel in stijl van Gramsbergen Lichtstad, vindt er tijdens het Vliegerfestijn een verlichte avondshow plaats. Rond de klok van 21.30 uur (na het megaconcert) gaan de vliegers verlicht de lucht in. Het belooft een waar spektakel te worden.
 • Fototentoonstelling Fotogram - Ma 28 aug t/m vrijdag 1 sept 19.00 – 22.00 uur en zaterdag 2 sept 14.00 – 16.30 uur - De Vlaswiek
  Fotoclub Fotogram houdt tijden Gramsbergen Lichtstad een tentoonstelling in De Vlaswiek. Daar kunt u genieten van verschillende audiovisuele presentaties getoond, foto’s gemaakt door leden van de fotoclub en ingezonden foto’s van de fotowedstrijd.
 • Jeu de Boules - ma 28 aug en vr 1 sept 09.30 – 12.30 uur - Combibaan  
  Op de Combibaan aan het kanaal wordt op maandagochtend en vrijdagochtend een Jeu de Boules toernooi georganiseerd. We starten om 09.30 uur.
 • 55+ers van Gramsbergen - ma 28 aug 14.00 – 17.00 uur - De Binder
  De middag wordt verzorgd door Brook Duo uit Markelo. Zij weten het publiek altijd te boeien met vrolijke, soms sentimentele verhaaltjes en liedjes al dan niet in het dialect. De muziek die za maken is veelal in de Duitse of Oostenrijkse sfeer.
 • Lichtstadloop - ma 28 aug, - Voorstraat thv De Binder / Zorgcentrum Het Welgelegen
  17:30 start wedstrijden jeugd
  19.00 uur start 3 km
  19.30 uur start 5 km
  20.30 uur start 10 km en estafette
  Trek de hardloopschoenen aan en doe mee aan de gezelligste loop van de regio. De muziek zweept je op, de lichtjes zorgen voor de sfeer. Als wedstrijdloper of als recreant, voor een ieder is er een geschikte afstand. Kijk voor de afstanden en starttijden op www.gramsbergen.nl/oranjevereniging/lichtstadloop. Vooraf inschrijven kan via www.inschrijven.nl, maar natuurlijk ook ter plaatse.
 • Schietwedstrijd Schutters - di 29 aug 20.00 uur - Schietbaan
  Een internationale schietwedstrijd tussen SV Laar uit Duitsland en de Gramsbarger Schutters. Er wordt geschoten met een klein kaliber geweer. De wedstrijd komen bekijken of meer informatie inwinnen over de schietsport en de vereniging.
 • kermis MediumKermis - dinsdag t/m donderdag vanaf 19.00 uur vrijdag en zaterdag vanaf 15. 00 uur - Hattemattestraat
  Op dinsdagavond wordt de kermis geopend. Vanaf deze dag is de kermis iedere dag geopend. Om 20.30 uur vindt er een verloting plaats, met prijzen aangeboden door de kermisexploitanten.
 • Gramsbergeravond - di 29 aug 20.00 uur - Bostheater
  Van, voor en door Gramsbergers. Dat zijn de aspecten waar de dinsdagavond zich door laat karakteriseren. De avond wordt een grote reünie van coryfeeën van De Bonte Avond. Deelnemers uit het verleden slaan de handen in één. Een avond die bol zal staan van de grappen en grollen en waarbij actualiteiten uit ons gezellige stadje niet zullen ontbreken.
 • Gezellige ochtend in het Welgelegen - wo 30 aug 10.00 uur - Zorgcenrum Het Welgelegen
  In samenwerking met de activiteitenbegeleiding en De Dassenburcht wordt een gezellige ochtend georganiseerd voor de bewoners van Het Welgelegen en de kinderen van De Dassenburcht. Opgave van de kinderen geschiedt via De Dassenburcht.
 • Kindermiddag - wo 30 aug 14.00 - 17.00 uur - Combibaan
  Dit jaar geen theater, maar een actieve middag. In samenwerking met Comité Kindervrienden en de Combiaan organiseren we een spectaculaire middag waarbij we je krachten gaan meten in het bos, kijken hoe snel je door de bomen kunt roetsjen en je stuurmanskunsten gaan testen! Ook aan de kleintjes is gedacht. Zij gaan deze uitdaging aan, maar dan op hun eigen niveau en eigen wijze.
 • Dweilorkesten - wo 30 aug 19.30 uur / prijsuitreiking omstreeks 22.00 uur - Harry’s Eetcafe
  Er klinkt muziek door de straten van Gramsbergen! Acht muziekkapellen zullen op vier locaties in het centrum van Gramsbergen hun repertoire ten gehore brengen. Terwijl zij het publiek vermaken, worden ze door een jury beoordeeld. Eén van hen zal zich aan het einde van de avond winnaar mogen noemen. Prijsuitreiking bij Harry’s Eetcafe.
 • Themamiddag - do 31 aug 14. 00 – 17.30 uur - Bostheater / prijsuitreiking best verklede jongen/meisje 17.15 uur
  In het openluchttheater is een circusworkshop voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Chris Champion zal jullie op humoristische wijze de fijne kneepjes van het circus bijbrengen. Je komt natuurlijk niet in je vakantiekloffie, maar trekt je mooiste verkleedkleren aan. Om 17.15 uur zal de best verklede jongen en meisje bekend worden gemaakt.
 • Themaavond - do 31 aug vanaf 20.00 uur / prijsuitreiking best verklede man/vrouw/groep omstreeks 22.00 uur - De Olde Woage
  Heb jij ook ieder jaar hoofdpijn wat je nu weer aan zult trekken? Dit jaar kan het niet VOUT gaan! Iedereen heeft wel een broek die eigenlijk veel te vaal of ouderwets is, maar stiekem nog zo lekker zit. Of een shirt die je ooit in een opwelling hebt gekocht. Dus trekt je grootste modeflater aan en toon deze over de brug en maak daarmee kans op de titel ‘meest VOUTE man, vrouw of groep’. Prijsuitreiking bij D’Oale Woage.
 • Horeca Stratenprijs / prijsuitreiking omstreeks 22.00 uur - De Olde Woage
  De gezamenlijke horeca bedankt de inwoners van Gramsbergen voor de geweldige inzet en stelt hiervoor een mooie prijs beschikbaar. Onder de deelnemende straten wordt een verzorgde bbq, bestaande uit barbecue, vleespakket en fust bier verloot. Een vertegenwoordiger van de straat dient aanwezig te zijn. Prijsuitreiking bij D’Oalde Woage.
 • Markt / Rommelmarkt - vrijdag 1 sept 14. 00 – 21. 00 uur - Centrum
  Handelsvereniging EMM organiseert op deze laatste vrijdag de jaarmarkt. Vanaf 14.00 uur gaan de kramen open. In het centrum van Gramsbergen is van alles te koop. Van ‘rommel’ tot de nieuwste technieken, van lekkernij tot kleding, het is allemaal aanwezig.
 • Straattheater - vrijdag 1 sept 14. 00 - 21.00 uur - Centrum
  Boeren, burgers en buitenlui….Komt dat zien! Komt dat zien! In ons prachtige pittoreske Gramsbergen trekt door de straten van het centrum een bonte verzameling van theatermakers aan u voorbij. Zij laten u verwonderen, verrassen en maken mensen blij. Bekroonde internationale acts doen u glimlachen. Meemaken, beleven, erbij zijn!
 • Mechanische stier - vrijdag 1 sept 15.00 – 17.30 uur - voorterrein Mommeriete
  De Jeugdgroep organiseert op de laatste vrijdag een activiteit speciaal voor de jeugd. Bij de Mommeriete zal dit jaar een mechanische stier staan. Deze mag jij gaan berijden. Ben je 12 jaar of ouder en heb je zin om iets spectaculairs te doen? Aarzel dan niet en doe mee. Je kunt bij de activiteit aanmelden vanaf 15.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur.
 • Lampionnenoptocht - vrijdag 1 sept verzamelen vanaf 20.30 uur / vertrek 21.15 uur - De Vijver
  Met de winnende straat van de ‘Motivatieprijs’ voorop, gevolgd door de kinderen van Gramsbergen, brengen we het vuur van vlam naar het vuurwerk. Dat doen we geheel in stijl van Gramsbergen Lichtstad, namelijk verlicht met een lampionnenoptocht. Kom vanaf 20.30 uur (samen met je ouder(s)/verzorger(s)) naar de vijver en loop met ons mee. Wij verzorgen de lampion. We vertrekken om 21.15 uur.
 • Vuurwerkshow - vrijdag 1 sept 21.30 uur - Goordijk
  We zetten de traditie voort en bieden op vrijdagavond een spectaculaire vuurwerkshow aan. Het vuurwerk zal om 21.30 uur worden ontstoken in de uiterwaarden van de vecht. De show is te zien en te bereiken vanaf de Goordijk.
 • Optocht - zaterdag 2 sept 13:00
  opstelling 13. 00 uur - Hoge Esch
  start optocht 13.30 uur - Centrum
  prijsuitreiking 16.30 uur - De Binder
  ‘Een bonte stoet van wagens en versierde personen die rake actuele thema’s ten uitvoer brengen.’, zo laat zich de optocht van Gramsbergen Lichtstad het beste omschrijven. De één werkt al maanden aan zijn creatie, terwijl de ander een briljante ingeving krijgt op het laatste moment. Veel spektakel, creativiteit en humor. Het is allemaal te zien tijdens de afsluiting van Gramsbergen Lichtstad.
 • Houtduifschieten - zaterdag 2 sept 15.00 uur - Mommeriete
  Bij de Mommeriete vindt het ‘houtduif’schieten plaats. Inschrijven kan vanaf 15.00 uur. Aanvang van dit evenement is 15.30 uur.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
Non-Stop Vrijdagmiddag
17:00-18:00
DolFijn (H)
18:00-19:00
Vechtdal Politiek
19:00-20:00
Non-Stop Vrijdagavond

Luister onderweg met TuneIn