NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Juf Ineke Schuman met LiekeHARDENBERG - In 2017 is het 40 jaar geleden dat CBS de Elzenhof voor het eerst leerlingen ontving. Dat vieren ze dit jaar met een reünie.

In augustus 1977 werden in het huidige Baalder voor het eerst de deuren van CBS de Elzenhof geopend aan de Schooldijk 2 (daar waar nu de Oosthof is). De school begon daar als een kleine school in een tijdelijk onderkomen met 3 lokalen en 42 leerlingen met als hoofd Age Kuiphof en de juffen Ineke Schuman en Herma Everts.

In februari 1979 was de nieuwbouw klaar en gingen alle leerlingen naar het nieuwe schoolgebouw aan de Ondermaat 13. Daar groeide de school al snel uit zijn voegen, met op zijn top een leerlingenaantal van 565 leerlingen. Overal stonden noodlokalen en alle ruimtes werden gebruikt als lokaal. Zelfs de personeelskamer was in gebruik als lokaal, zodat het personeel koffie moest drinken op de gang. Momenteel bedraagt het aantal leerlingen 264.

Op zaterdag 7 oktober is het dan zover. CBS de Elzenhof heeft dan de deuren geopend voor oud-leerlingen om haar 40-jarig bestaan te vieren. Hiervoor kunnen oud-leerlingen zich vóór 1 juli opgeven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Leuk is het te vermelden dat de reüniecommissie o.a. bestaat uit een aantal oud-leerlingen die nu hun eigen kinderen op de Elzenhof hebben zitten. Ook heel bijzonder is het voor juf Ineke Schuman, die vanaf het allereerste begin tot nu nog steeds aan de Elzenhof werkzaam is en dus ook haar 40 jarig jubileum viert.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn