NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

OMMEN - Zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019 is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen op zorglandgoed ‘De Stekkenkamp’ in Ommen.

In een prachtige omgeving midden in de natuur zetten de bij elkaar gelegen Dagcentrum ‘De Stekkenkamp’, vergader- en trainingscentrum ‘Pro Elan’ en het Vechtgenotenhuis tussen 10.00 en 16.00 uur hun deuren open voor publiek. Saxenburgh organiseert deze open dagen in samenwerking met Kunstroute Ommen.

In Dagcentrum ‘De Stekkenkamp’ biedt Saxenburgh activiteiten en behandeling aan volwassenen onder de 65 jaar met geheugenproblemen of niet-aangeboren hersenletsel. Deze dagvoorziening is vijf dagen per week geopend en gevestigd in een monumentale boerderij. Tijdens de open dagen zijn cliënten aan het schilderen, kleien of tuinieren. Wat ‘De Stekkenkamp’ voor hen betekent in deze levensfase vertellen zij graag. Medewerkers zijn aanwezig om praktische informatie te delen.

Trainings- en vergaderlocatie Pro Elan biedt ruimte voor ontmoeting in de meest brede zin van het woord. Belangstellenden kunnen alle ruimtes bekijken, een indruk krijgen van de vele mogelijkheden en zelf het motto ‘Binnen is buiten – buiten is binnen’ ervaren. Hier zijn schilderijen te bezichtigen van de plaatselijke schilder Azat Malik. Voor de gelegenheid serveert ‘Pro Elan’ gratis koffie en thee met een lekkernij.

Het Vechtgenotenhuis, inloophuis voor kankerpatiënten, biedt (ex) kankerpatiënten en hun naasten een plek om elkaar te ontmoeten als lotgenoten. In de sfeervol verbouwde boerderij kunnen zij even op adem komen. Het Vechtgenotenhuis is open op dinsdag en donderdag.

Bezoekers kunnen op zaterdag kennismaken met de gastvrouwen en -heren en een indruk krijgen van de diverse activiteiten en workshops, zoals mozaïeken, schilderen en sieraden maken.

Alle drie organisaties heten het publiek van harte welkom op de open dagen

24  en 25 augustus van 10.00 – 16.00 uur op zorglandgoed De Stekkenkamp, Beerzerweg 5 in Ommen.
Let op: Zondag 25 augustus zijn alleen Dagcentrum ‘De Stekkenkamp’ en ‘Pro Elan’ geopend.

Luister Live

Nu en Straks

21:00-23:00
Hoekman.FM
23:00-23:59
Non-Stop Vrijdagnacht
00:00-8:00
Non-Stop Zaterdagmorgen
08:00-9:00
Lollypop
10:00-12:00
Music Memories

Luister onderweg met TuneIn