NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Sandra Sakko 1HARDENBERG / COEVORDEN - “Het voelt niet als werk, het is puur passie”, zo omschrijft de 41-jarige Sandra Sakko uit Coevorden haar vrijwilligerswerk bij dagbesteding ‘t Bolwerk in Coevorden.

Sandra is één van de deelnemers van het traject ‘ervaringsleren’, waarin mensen kennismaken met het werken in de zorg en/of welzijn. Ze is drie weken geleden gestart met het traject en is helemaal in haar element. Op dinsdag heeft ze haar lesdag. “We worden allemaal enthousiast welkom geheten door Jet en Wietske, onze docenten van het Alfa-college. Daarna doen we de check-in, om te kijken hoe iedereen zich voelt.” Elke woensdagochtend gaat ze als vrijwilliger aan de slag bij de dagbesteding ’t Bolwerk, waar ze met de bezoekers een spelletje speelt, kop koffie drinkt of gewoon een praatje maakt.

Na een periode van ernstig chronisch ziek zijn, probeert Sandra haar plek in de maatschappij weer te vinden. “Er was een periode waarbij ik in Zwitserland moest revalideren, waar ik trainde op hoogte om mijn longcapaciteit omhoog te krijgen. Ik ben van ver gekomen, van helemaal niks kunnen naar weer kunnen lopen. Er ging een wereld voor mij open!”  Kort daarna werd ze benaderd door Marije Ribbink van Maatschappelijk Welzijn in Coevorden of ze ook wilde deelnemen aan dit traject.

“Wat zo fijn is aan dit traject, is dat ze je hier het gevoel geven dat je er toe doet, terwijl dit in de maatschappij vaak lastig is door mijn chronische beperking. Ook is het leuk om weer onder de mensen te zijn en na te denken over waar ik nu sta, wat ik wel en (nog) niet kan, waar ik naartoe wil en welke weg ik daarvoor moet bewandelen.”

Toekomst
“Wat de toekomst mij brengt weet ik nog niet; ik weet nu in ieder geval waar ik sta en dat is fantastisch! Ik ben enorm blij met mijn huidige vrijwilligerswerk in de activiteitenbegeleiding en heb echt mijn passie gevonden. Het ene moment praat je met de bezoekers over actuele zaken en zo ga je met ze terug naar verhalen van vroeger, blijft toch héél bijzonder!”

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn