NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

festevent persfotoHARDENBERG – De eerste editie van het nieuwe outdoor-evenement Fest-Event in Hardenberg is vandaag (vrijdag 24 mei) onder prachtige weersomstandigheden van start gegaan.

Het buitenterrein van Evenementenhal Hardenberg staat met Fest-Event drie dagen lang in het teken van shoppen bij meer dan 60 deelnemers op het gebied van home & living, fashion & beauty, outdoor & garden en wellness & health. Ook zijn er foodtrucks, horecapleinen en entertainment voor de kinderen. De eerste dag van Fest-Event werd al direct goed bezocht. Fest-Event is zaterdag en zondag nog te bezoeken met op zaterdagavond een Foodtruckfestival van 17.00 tot 21.00 uur.

De aankleding van het terrein valt enorm in de smaak bij bezoekers. Zo is er een metershoge, felgekleurde toegangspoort, zijn er loungeplekken bestaande uit strobalen en zitjes van pallethout, tientallen lampionnen waar bezoekers onderdoor lopen, kleine winkeltjes in de vorm van witte pagodetenten en meer. “En dat allemaal onder een helderblauwe hemel met een stralende zon, het is echt een fantastische openingsdag”, zeggen organisatoren Linda Braakman en Annie Kolthof. “De vooruitzichten voor de andere twee dagen zijn ook goed. Op de zondag lijkt het zelfs boven de 20 graden te worden, dat is voor een buitenevenement geweldig!”

In totaal zijn er meer dan 60 deelnemers waar bezoekers kunnen shoppen, aanschuiven voor een workshop of advies inwinnen voor bijvoorbeeld woninginrichting of verzorgingsproducten. Daarnaast zijn er verspreid over het terrein foodtrucks met de verkoop van poffertjes, ambachtelijk Italiaans schepijs, Nederlandse lekkernijen, stroopwafels, chocozoenen, Italiaanse koffie, vers gesneden fruit en smoothies en ambachtelijk op hout gestookt brood.

Ook is er een groot entertainmentprogramma. Zo zijn er oude ambachten als papierscheppen en oude boekdruk, een karikatuurtekenaar, draaimolen, springkussen, livemuziek van Blend Music en 300 Miles en diverse demonstraties bij de stands. De kinderen kunnen onder andere een act bijwonen van professor Bombasticus. Tijdens deze voorstelling doet deze ietwat losgeslagen professor allerlei chemische en maffe proefjes met onder andere sterrenstof, eenhoornpoeder en wolkensap.

De tweede dag van Fest-Event wordt afgesloten met een Foodtruckfestival van 17.00 tot 21.00 uur. Kolthof: “Het is een extraatje op het al bestaande programma. Het lijkt ons fantastisch om met zoveel mogelijk mensen lekker een hapje te eten en te drinken, terwijl de zon langzaam zakt. Hoe gaaf is dat?! Tijdens deze avond zijn de overige winkeltjes gesloten, we richten ons dan volledig op een bourgondische avond met lekker versbereid eten en uiteraard een verfrissend drankje. De toegang voor het Foodtruckfestival is geheel gratis, dus we roepen heel Hardenberg en omstreken op: kom aanschuiven en geniet!”

Openingstijden Fest-Event
De eerste editie van Fest-Event is nog te bezoeken op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 op het buitenterrein van Evenementenhal Hardenberg. De openingstijden zijn elke dag van 10.00 tot 17.00 uur. Het Foodtruckfestival is op zaterdag 25 mei van 17.00 tot 21.00 uur Voor meer informatie: www.fest-event.nl.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Music Memories
12:00-14:00
Non-Stop Zaterdagmiddag
14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution

Luister onderweg met TuneIn