NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

LOCHARDENBERG - Op maandag 27 mei is er op het Zorg & Welzijn Plein in het LOC+ Hardenberg een Symposium over ‘Vitaal werken en leven 45+’.

Restart is door het LOC+ benaderd om als deskundigheidspartner op dit gebied invulling te geven aan het Symposium. In samenwerking met het LOC+ en de huurders van het Zorg & Welzijn plein geven zij invulling aan deze dag die door werkgevers in regio Hardenberg te bezoeken is.

Werknemers zo vitaal mogelijk houden, ook als deze de leeftijd van 45 jaar zijn gepasseerd. Voor steeds meer werkgevers is het een uitdaging op welke wijze de oudere werknemers binnen het bedrijf vitaal te blijven houden. Deze groep werknemers heeft zelf ook vragen over thema’s rondom vitaal ouder worden in werk en privé. “Bewustwording van het thema en de verantwoordelijkheid en eigen rol daarbij is een noodzakelijke stap die wij met dit symposium willen zetten.”

Op het Zorg & Welzijn Plein zijn diverse bedrijven aanwezig die diensten aanbieden ter ondersteuning op de diverse thema’s van vitaal werken en leven. Alkelien Leistra van Restart over de rol van werkgevers en leidinggevende: ”De rol van de leidinggevenden is van groot belang. Samen met de werknemer zijn zij verantwoordelijk voor het creëren van een veilige en stimulerende omgeving. Zodat zij de medewerkers stimuleren na te denken over de langere termijn loopbaan en werksituatie”.

Restart biedt werknemers de mogelijkheid om een Duurzaam Inzetbaarheidsscan te laten uitvoeren, gesubsidieerd vanuit de regering, waardoor er voor de werkgever en werknemer geen kosten zijn.  Deze scan in de vorm van een ontwikkeladvies laat zien waar de werknemer op dat moment staat en welke ontwikkelpunten er zijn. De huurders van het Zorg & Welzijn Plein hebben vanuit hun deskundigheid mogelijkheden om bij te dragen aan het realiseren van deze doelen en werknemers weer de regie over zijn of haar loopbaan te geven.

Programma

Het symposium start met een inspirerende lezing van Moniek Kleinsman, gevolgd door het praktijkverhaal van de HR-manager van Heuver bandengroothandel. Restart zal daarna het Ontwikkeladvies (stimuleringsregeling) presenteren als oplossing voor vele vraagstukken. Na het plenaire gedeelte starten de workshops en is er een informatiemarkt. Deze wordt gevolgd met een afsluitende borrel.

16:00 uur        Opening plenair door USG Restart

16:15 uur        Wat is Duurzame Inzetbaarheid door Moniek Kleinsman

17:00 uur        Workshopronde 1

17:20 uur        Tussentijd rondes

17:25 uur        Workshopronde 2

17:45 uur        Plenair terugkoppeling

18:00 uur        Afsluitende borrel

Aanmelden

Het symposium vindt plaats op 27 mei tussen 16:00 en 18:30 uur. Wij nodigen ondernemers uit de regio Hardenberg van harte uit om dit symposium bij te wonen. Deelname is gratis. Meer informatie over het symposium en de workshops die worden gegeven op https://www.loc-hardenberg.nl/symposium-vitaal-werken-en-leven/. Aanmelden kan via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van uw voornaam, achternaam, naam organisatie en de keuze van de workshops (2 rondes) of via de website.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn