HARDENBERG - Op woensdag 5 juni organiseren we weer een Tabletcafé in Bibliotheek Hardenberg. Dit Tabletcafé zal in het teken staan van digitale ontwikkelingen op het gebied van medische zorg.

Een verzamelnaam hiervan is Duppen, dat staat voor Digitale Uitwisseling tussen Patiënt en Professional. Roy Stokvis (Coördinator Informatisering van de Saxenburgh Groep) komt naar het Tabletcafé om in gesprek te gaan over de mogelijkheden en de voordelen van het digitaal delen van medische informatie.  

Iedereen kan tegenwoordig online zijn of haar eigen medische gegevens bekijken. Informatie over uw gezondheid blijft privé, maar de dokter speelt natuurlijk wel een rol. En u kunt bepalen dat meerdere doktoren en andere professionals in de gezondheidszorg ook toegang hebben tot uw eigen medische gegevens. En wat ze dan wel of niet mogen zien.

Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van zorg op afstand, bijvoorbeeld metingen die je zelf doet thuis digitaal naar de dokter sturen. Het kan dan gaan om bloeddruk, gewicht of iets anders.

Er worden steeds meer digitale middelen aangeboden, waarin je je eigen medische gegevens kunt bijhouden om deze te delen met een dokter of andere zorgverlener. Dit noemen we persoonlijke gezondheidsomgevingen of eHealth-apps. Steeds vaker kun je online de uitslagen van bijvoorbeeld bloedonderzoek zien, voordat je naar de dokter gaat. Of het overzicht van de medicijnen die je gebruikt controleren. Gewoon thuis, op de bank.

Uw huisarts, uw apotheek en uw zorgverzekeraar werken allemaal aan deze ontwikkelingen mee. Ook uw ziekenhuis, kijkt u maar eens naar MijnSaxenburgh. Natuurlijk wordt er bij deze ontwikkelingen voortdurend gekeken hoe deze digitale ontwikkelingen de medische zorg kunnen aanvullen en versterken. Een belangrijk aspect daarbij is hoe u ernaar kijkt: vindt u het handig en prettig of ziet u vooral schaduwkanten?

In het Tabletcafé van woensdag 5 juni van 10.00 – 12.00 uur besteden we aandacht aan uw digitale persoonlijke medische informatie. We gaan dan met elkaar in gesprek over de mogelijkheden en de voordelen van het digitaal delen van uw medische informatie. Uw vragen en opmerkingen en uw mogelijke zorgen kunnen natuurlijk ook aan bod komen. Iedereen is van harte welkom om mee te denken en te praten.

Aanmelding vooraf is niet verplicht, maar wel handig in verband met de voorbereiding. Geef u op met naam, e-mailadres en/of telefoonnummer via 0523-270271 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage voor de onkosten op prijs gesteld. Iedereen is van harte welkom, maar neem vooral de tablet en/of telefoon en essentiële wachtwoorden mee. U kunt ook een tablet lenen van de Bibliotheek.