NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

BALKBRUG - Vanaf 1 juni a.s. zal er in de Reestkerk in Balkbrug een expositie zijn van schilderijen van Thijs Buit.

Thijs Buit volgde van 1957 tot en met 1962 een opleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam.

Kenmerkend voor Thijs Buit is dat hij, zoals hij het zelf uitdrukt "probeert zichtbaar te maken wat hem innerlijk beweegt”. Dat resulteert onder meer in fascinerende bloemstillevens, maar vooral in de landschappen. Daarin legt hij een voorliefde aan de dag voor de Zuid Franse atmosfeer.

Thijs Buit wordt gefascineerd door de vormen en kleur die het landschap heeft. In zijn werk wordt het landschap dan ook als het ware binnenste buiten gekeerd. Op deze wijze wil hij zijn persoonlijke intuïtie op doek of papier weergeven. Door deze aanpak krijgt zijn werk een eigen beeldtaal. Zijn stillevens zijn een weergave van geziene vormen, bij elkaar gevoegd tot één geheel. Het zijn geen realistische composities met vastomlijnde ingrediënten, maar krachtige uitingen van zijn persoonlijke beleving.

Waar hij al abstraherend werkt, is de figuratie echter nooit ver weg. Daarom blijven veel van Buits schilderijen herkenbaar.

De werken van Thijs Buit zijn vanaf  1 juni tm 15 september te zien op zondag van 13.30 tot 16.30 uur in de Reestkerk, Oud Avereest 5, Balkbrug. U kunt een bezoek aan deze expositie combineren met een bezoek aan de tegenovergelegen museumboerderij De Wheem en een wandeling in het mooie Reestdal!

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn