NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

De KoppelHARDENBERG - Met ingang van 2019 is het nieuwe themajaar van start gegaan. Dit hele jaar is er aandacht voor ‘Goed bezig?!’. Tot en met eind augustus is de expositie ‘De Zwerfafval Experience’ te zien.

Het thema ‘Goed bezig?!’ gaat erover hoe bewust men bezig is met respectievelijk water, zwerfafval en energie. De 2e expositie gaat over zwerfafval en heet ‘De Zwerfafval Experience’. Deze experience gaat op een leuke, zeer interactieve manier diep in op zwerfafval en in het verlengde daarvan: afvalscheiding & recycling. Een tentoonstelling over een serieus onderwerp maar toch vooral met veel plezier gebracht en met een sterke achterliggende gedachte: ‘Het ging niet zo goed, het gaat nu beter, het kan nóg beter!’. Er komen tal van onderwerpen aan de orde, zoals afval opruimen, afval voorkomen, scheiden en recycling. Zwerfafval opruimen is niet stom, maar stoer!’.
Zo is er op een enorm magnetische bord een stadstafereel te zien met allerlei soorten afval. Herkennen de kinderen het goede en het slechte gedrag van de bewoners? Met rode en groene magneten kunnen zij dat aangeven.
  
Alle groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen worden uitgenodigd voor een lesprogramma.

In de filmzaal hangen t/m eind augustus natuurfoto’s van Tineke Tromp (55), woonachtig te Hardenberg. Fotografie is altijd al een passie van haar geweest. Sinds zij in het bezit kwam van haar eerste spiegelreflexcamera is deze passie alleen maar groter geworden. Met name macrofotografie had haar grote voorkeur. Tineke haalt haar inspiratie vooral uit de natuur. In het voorjaar is zij te vinden tussen de sneeuwklokjes, krokussen, narcissen en bosanemonen. Zomers is zij op zoek naar vogels, vlinders, libellen en andere insectensoorten en in het najaar zijn de paddenstoelen aan de beurt. In de wintermaanden is Tineke bezig met abstracte en creatieve fotografie.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal!

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn