NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Gemeentehuis HardenbergHARDENBERG - Op vrijdag 10 mei 2019 om 13.00 uur opent wethouder Gitta Luiten de expositie Preserved Past in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Hardenberg. De werken zijn te zien tot en met woensdag 7 augustus 2019.

Preserved Past is het resultaat van de gedeelde passie voor ‘urban fotografie’ van vader Edward (70) en zijn zoon Robin (36) Boer. Urban fotografie is het fotograferen van leegstaande gebouwen en objecten, zoals woningen, fabrieken, mijnen, scholen en ziekenhuizen. Edward en Robin maken ieder jaar samen een reis door Europa, waar ze op de meest indrukwekkende locaties verlaten gebouwen fotograferen. Hun bijzondere expositie Preserved Past is hiervan het resultaat. Met hun foto’s hebben zij als het ware ‘het verleden bewaard voor de toekomst’ en laten ze tegelijkertijd de schoonheid van het verval zien.De foto’s zijn gemaakt in Berlijn, Charleroi en Doel.

Robin Boer
Naast zijn werk als hotelmanager is Robin Boer een bevlogen fotograaf, gespecialiseerd in ‘urban fotografie’. Hij ziet het ontdekken van eens levendige maar nu verlaten gebouwen als een verslavend avontuur.

Edward Boer
Fotografie is altijd een belangrijk onderdeel geweest in het leven van Edward Boer. Na zijn studie aan de Fotovakschool werkte hij bij Kodak Nederland BV. Inmiddels is hij met pensioen, maar nog steeds actief als docent fotografie, waarbij hij zijn studenten helpt en stimuleert om steeds betere foto’s te maken.

Lokale kunstenaars
In 2013 deed de gemeente Hardenberg de oproep aan lokale kunstenaars om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen. De kunstwerken komen te hangen in het bedrijfsrestaurant. Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hierbij streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn